http://img529.imageshack.us/i/bannersenyera.jpg/

viernes, 7 de noviembre de 2008

25 anys de la Llei d´Us i Ensenyament del ¿Valencià?


L´Acadèmia celebra els 25 anys de la Llei d´Ús sense representants del Consell, Levante, 07/11/08


Ahir, l´AVL (eixe cavall de Troya catalanista que estatutariament té la potestat de normativisar i normalisar el ¿valencià?)celebrà els 25 anys de la LUEV (Llei d´Us i Ensenyament del ¿Valencià?), aquella llei promoguda pel govern Lerma sent conseller de cultura el sr. Ciscar, tots ells del PSPV.

Un acte celebrat en la més absoluta soletat institucional... ni el conseller d´educacio, ni la de cultura, ni el molt honorable Paquito... per lo vist, el antivalencià PP no ha volgut ferse la foto en esta celebracio, seguint avant en la seua estrategia del "valencianisme d´escaparat", no siga cosa que la opinio pùblica els confonga en catalanistes...

Des del valencianisme devem repudiar al 100% la LUEV per representar la primera llavor catalanista a nivell educatiu, implantada pel catalanista PSPV en l´any 83 i a causa de la qual les ùltimes generacions de valencians hem tingut que digerir una llengua extranya i aliena en les aules des de la nostra més tendra infancia, a base de fermos llegir i estudiar llibres de Bromera, 3 i 4, Tàndem, Edicions 62 i atres editorials, tant tramuntanals com atramuntanades.

Lo més divertit fou el discurs pacificador, consensual i totalment fariseu de la sra. Figueres, presidenta de l´AVL (Academia Valenciana de la Llengua Catalana): si a la llengua compartida, no a la uniformitat, diu la esperpentica presidenta: «Estem dins d´un mateix sistema, compartim una llengua, però no ens agrada la uniformitat amb què durant molts anys la imatge dels valencians ha restat desdibuixada, difuminada», digue. En la mateixa llinia: «Els valencians sentim tan pròpia la llengua que parlem com la puguen sentir els ciutadans d´altres territoris amb qui la compartim». Tambe aprofità per a defendre la denominacio autoctona de «valencià», «nom estatutari que hem de respectar, amb el qual volem que se´ns conega».

I ara podem espetarli: sra. Figueres, volem que se mos conega com a valencians, i que la nostra llengua és la valenciana, que és la que sentim com a propia... si, correcte, tan propiament nostra com per a un catala por ser la seua, la catalana. Aixo de que estem dins d´un mateix sistema, és perque gent com voste minja d´eixa falacia i ho volen aixina. La seua AVL és un fracas, no resol els conflictes culturals de forma satisfactoria per als valencians ni respecta la voluntat del poble que els alimenta gracies a un excelent jornal de 6.000 euros al mes per no fer res.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Agraits pels teus comentaris.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More